Yalnız Mesajı Göster

Sıcak Kayısı Tatlısı Tarifi , Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Kayısı Tatlısı Tarifi , Yapılışı



Sıcak Kayısı Tatlısı Tarifi

500 gr olgun kayısı
75 gr şeker
1 limon kabuğu rendesi
100 gr pudra şekeri
100 gr tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılmış
100 gr un
üstüne serpiştirmek için:
şeker
kaymak

Kayısıları iyice yıkadıktan sonra yarıp çekirdeklerini çıkartın, yağlanmış ve fırına girebilecek bir kaba yarım kısımları üste gelecek şekilde sıkı sıkı dizin Her kayısı katının üzerine şeker ve limon kabuğu rendesi serpiştirin Şekerli tereyağını hafif bir krem haline getirin Yumurtaları çırparak azar azar yağ - şeker karışımına ekleyin Sonra da, unu karıştırıp kayısıların üzerine düzgün bir biçimde yayın Orta ısıdaki fırında kabarıp kızarana dek pişirin Üstüne pudra şekeri serpiştirip, sıcakken kaymak ile servisini yapın

Alıntı Yaparak Cevapla