Konu
:
Fıstıklı Antep Sarması Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Antep Sarması Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Antep Sarması Tarifi Yapılışı
antep tatlıları - antep yöresi tatlı tarifleri - fıstıklı antep sarma nasıl yapılır
Malzemeler:
4 Yumurta
1 Buçuk su bardağı şeker
2 Bardak un
1 Kaşık tereyağı veya margarin
1 Buçuk çay kasığı vanilya
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı bal
2 Çorba kaşığı antep fıstığı
Şerbeti İçin:
2 bardak su
2 bardak şeker (Şerbetini yapmak için ılık suyun içine şekeri ilave edip iyice karıştırarak eritin
Bu şerbetin özelliği kaynamadan yapılmasıdır
)
Hazırlanışı:
Yumurtalari, yagi, sekeri genis bir kaba koyup ustune un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin
15 dakika kadar yuksek hizda mikserinizle cirpin
Kagit dosenmis veya yaglanip unlanmis genis tepsinize dokup isitilmis 175 dereceli firininizda kek gibi pisirin
Kenarlari hafif kizaracak ama cok sertlesmesine izin vermeyin
Firindan alip ilinmaya birakin
Ustune serbetin bir kismini kasikla dokerek yumusamasini saglayin, ama cok sulu olacak sekilde dokmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarilmasini saglayacak kadar
Hamurun ustune once bali surun, sonra cekilmis antep fistigini serpistirin
Daha sonra kisa kenarindan duzgunce rulo seklinde sarin
Kalan serbeti ustunden ve yanlarindan kasikla dokerek islatin
Isterseniz bir miktar serbet birakip servis yaparken dilimlediginiz tatlinin uzerine biraz gezdirerek serbetin heryere esit gelmesini saglayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul