Konu
:
Şantili Rulo Güllaç - Şantili Rulo Güllaç Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Şantili Rulo Güllaç - Şantili Rulo Güllaç Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şantili Rulo Güllaç - Şantili Rulo Güllaç Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Şantili Rulo Güllaç - Şantili Rulo Güllaç Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Malzemeler:
1 paket güllaç
1 litre süt
2 su bardağı şeker
Şanti için:
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Üzeri içn:
Dövülmüş ceviz
Tarifi:
Şeker ve süt kaynatmadan eritilir
Güllaç yaprakları bu karışıma batırılır
Üst üste konur
Kenarların kavisli kısımları kesilir, üzerine serpiştirilir
Kenarına sütle çırpılmış şanti konur ve sıkı olmayan bir rulo yapılır
Daha sonra rulo iki ucundan ortaya ittirilerek buruşturulur
Buzdolabında yarım saat bekletilir
Üzerine ceviz serpilir, 2 parmak eninde keserek sarvis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul