Konu
:
Sütlaç Üçlemesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlaç Üçlemesi Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlaç Üçlemesi Tarifi
Sütlaç Üçlemesi Tarifi
Malzeme:
300 gram süt
5 çorba kaşığı toz şeker
30 gram Bizim Mutfak Baldo pirinç
15 gram Bizim mutfak Nişasta
1 gram Safran
40 gram çilek kurusu
4 gram çilek esansı
2 adet yıldız anason
Süt, tozşeker, haşlanmış pirinç ve nişastayı üç eşit parçaya bölün
Üç ayrı kapta tozşeker ve sütü yüksek ateşte kaynatın
Safranlı sütlaç için safranı sütle tozşeker kaynarken ilave edin
Çilekli sütlaç için de çilek kurusunu ve esansını malzemeler kaynarken ekleyin
Anasonlu sütlaç için, yıldız anasonları bir tülbente sarın ve kaynayan süt, tozşeker karışımının içinde aromasını verene kadar beklettikten sonra tencereden çıkartın
Nişastalara ayrı ayrı soğuk su ilave ederek açın
Kaynayan malzemelere ilave edin
Birkaç dakika sonra pirinci ilave edip bir dakika daha kaynatın
Karışımları toprak güveçlere alın
Su ile kaplı tepside önceden 250 derecede ısıtılmış üst ısıya ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Bal ve yoğurt, kavun ve nane sorbe ya da arzu edilen sorbe dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul