Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı



Kayısı Soslu - Muhallebi - Kayısı Soslu Muhallebi Tarifi - Soğuk Tatlılar



Malzemeler :

1 Lt Süt

1 Su B Toz Şeker

2 Çorba K Söke Un

2 Çorba K Nişasta

1 Paket Vanilya


Sosu İçin:

500 Gr Kayısı

4 Çorba K Toz Şeker

1 Çorba K Nişasta


Hazırlanışı

Tencereye sütü dökün Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave edin Çırpma teliyle topaklanmamasına dikkat ederek pişirin Kaynayıp kıvamı koyulaşınca cam fırın kabına muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın Kayısıları da tencereye alın ve üzerine sıcak su döküp pişirin


Kabukları soyulunca altını kapatın Suyunu süzün ve ayırın Kepçe ya da kaşık yardımıyla süzgeçten ezerek geçirin Elde ettiğiniz püreyi tencereye alın İçine şeker ve nişasta ilave edip pişirin Kayısıları kaynattığınız suyu da üzerine ekleyin

Sosu hazırladıktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve soğumaya bırakın Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz Soğuyunca buzdolabına koyup bir gece bekletirseniz daha iyi olur

Alıntı Yaparak Cevapla