Konu
:
Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi - Bademlı Hurma Tatlısı yapımı - Bademlı Hurma Tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler:
250 gram un
400 gram su
100 gram yağ
limon
4 yumurta
750 gram şeker
50 gram antepfıstığı
3 su bardağı zeytinyağı
100 gram iç badem
yapılışı:
1 -100 gram sade yağ
400 gram su ve 250 gram un ile şokola krem hamurunu hazırlayınız
2 -hamuru ateşten alınca içerisine 4 yumurta, 100 gram kabukları soyulmuş makinadan geçirilmiş veya incecik kıyılmış bademi ilave edip iyice yoğurunuz
3- yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp muntazam yuvarlaklar yapınız
4 -her yuvarlağı, kalbur, rende veya çatal üzerinde hafif yassıltıp sonra yuvarlıyarak hurma şekli veriniz
5- hafif kızdınlış zeytinyağına kararı kadar atıp hafif pembe renkte kızartınız
6- kızaranları soğuk şuruba atıp, şurubu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz
7- üzerlerine kaymak veya yeşil fıstık serpip servis yapınız
not yağı soğutup 2 nci kızartmaya öyle başlayın aksi taktirde içleri hamur olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul