Yalnız Mesajı Göster

Franbuaz Marmelatı Tarifi - Franbuaz Marmelatı Nasıl Yapılır

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Franbuaz Marmelatı Tarifi - Franbuaz Marmelatı Nasıl Yapılır



Franbuaz Marmelatı Tarifi - Franbuaz Marmelatının Yapılışı



Malzemeler:

1kg dondurulmuş franbuaz (tazede olabilir)
1kg toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı limon suyu(taze sıkılmış)

Yapılışı:

Pişirme tenceresine franbuaz ve toz şekeri ilave edin1 gece tencerenin kapağı kapalı ışık almayan serin bir yerde bekletin
Bir gün sonra franbuaz sulanmış şekeri çekmişlerdi
İçine çok fazla köpüklenmemesi için tereyağını ilave edin
Kısık ateşte kıvamını alana kadar pişirin
Tahta kaşık yardımıyla köpükleri alın
Kıvamı olduğunda altını kapatıp ve limon suyunu ilave edip karıştırın
Reçel sıcakken cam kavanozlara koyunKavonozların ağızlarını hava almayacak şekilde yağlı kağıt ile kapatıp üzerlerine lastik takınKavonozların kapaklarını reçel iyice soğuduğunda,yağlı kağıtları alıp ve kapatınIşık görmeyen serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla