Yalnız Mesajı Göster

Merengli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı



Merengli Elma Tatlısı - Merengli Elma Tatlısı Tarifi





Malzemeler :

5 Elma

5 Çorba K Toz Şeker

4 Çorba K File Fındık

1 Çay K Tarçın

1 Tatlı K Tereyağı


Kreması İçin:

2 Su B Süt

1 Çorba K Söke Un

1 Çorba K Nişasta

4 Çorba K Toz Şeker

1 Yumurta Sarısı


Merengi İçin:

2 Yumurta Akı

1 Çay B Toz Şeker


Hazırlanışı

Elmaları soyun ve içlerini çıkarın İnce ince dilimleyin Tavaya tereyağını ve elmaları alıp kavurun Şekeri ilave edip biraz daha kavurduktan sonra fındığı ve tarçını döküp karıştırın Kreması için; Sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını koyup kıvamı koyulaşana kadar karıştırın


Merengi hazırlarken; yumurta aklarını ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpıp köpürtün Elmalı karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın Üzerlerine krema ve ardından merengi dökün Kaşığın tersini batırıp çıkararak şekil verin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla