Yalnız Mesajı Göster

Kolay Bademli Güllaç Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Bademli Güllaç Tarifi Yapılışı



Kolay Bademli Güllaç Tarifi - Kolay Bademli Güllaç Yapılışı - Kolay Bademli Güllaç Nasıl Yapılır - Kolay Bademli Güllaç Malzemeleri



Yarım kg güllaç yaprağı
3 litre süt
1 kg şeker
200 gr file badem
Süslemek için;
Taze mevsim meyveleri

Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın Tepsiye bir miktar güllaç koyup şekerli sütle ıslatın Bu şekilde birkaç kat yaptıktan sonra file bademleri ya da fındıkları serpip kat kat güllaçları koymaya ve sütle ıslatmaya devam edin Hazırladığınız güllaç tepsisini yarım saat kadar buzdolabında bekletin Servis yaparken kare kare Mimler halinde kesin Üzerini, kivi, nar, vişne gibi taze mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla