08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karakız Tatlısı Tarifi Yapılışı
Resimli Karakız Tatlısı Tarifi
Karakız Tatlısı Yapılışı
Karakız Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı

Malzemeler
Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1 5 Su Badrağı Toz Şeker
1 5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı
Ön hazırlık olarak keki hazırlayın Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın Yağlanmış kalıba dökün Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin
Şerbeti hazırlayın 1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün Keki buzdolabına alın
Kremayı hazırlayın Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin
Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin Dilimleyerek servis yapın
|
|
|