Konu
:
Kremalı Güllaç Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Güllaç Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Güllaç Tarifi Yapılışı
Kremalı Güllaç Tarifi - Kremalı Güllaç Yapılışı - Kremalı Güllaç Nasıl Yapılır - Kremalı Güllaç Pişirme Süresi
Malzemeler
5 yaprak güllaç
1 litre süt
1 su bardağı şeker
200 gr
ceviz veya fındık
Kreması:
2 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
Güllacın kreması için sütü, unu, şekeri, limon kabuğu rendesini çırpalım
Tencereye aktarıp ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim ve ılıması için bekletelim
Bu arada köşeli bir kalıba bir yaprak güllaç serelim
Kaynar sütün içine şekeri ilave edip karıştıralım
Bir kepçe şekerli sütü güllaç yaprağının üzerine boşaltalım
Üzerine tekrar bir yaprak serip tekrar bir kepçe süt gezdirelim
Üzerine kremayı düzgünce yayalım
Üzerine tekrar kalan 3 yaprak güllacı her katına birer kepçe şekerli süt boşaltmak suretiyle üst üste serelim
Kalan şekerli sütün tamamını en üstteki güllaç yaprağının üzerine boşaltıp ceviz serpelim
Mevsiminde isek nar taneleri ile süsleyip soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul