Yalnız Mesajı Göster

Güllü Dondurma Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü Dondurma Tarifi



Güllü Dondurma Tarifi



kokulu gül yaprağı
3 bardak pudra şekeri
200 gr taze krema
2 bardak su
1 portakal
1 adet vanilya

Yapılışı:
1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr gül yaprağını bir kaba koyun
2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin
3- 200 gr gülü bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün
4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun
5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin
6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın
7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin
8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun
9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla