Konu
:
Karamelize Mandalinalı Tatlı Tarifi , Yapılışı -Tatlının Tarifi Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Karamelize Mandalinalı Tatlı Tarifi , Yapılışı -Tatlının Tarifi Nedir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelize Mandalinalı Tatlı Tarifi , Yapılışı -Tatlının Tarifi Nedir
Karamelize Mandalinalı Tatlı Tarifi
Malzeme:
3 su bardağı mandalina suyu
3 su bardağı ananas suyu
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı Bizim Mutfak Buğday Nişastası
2 çorba kaşığı file badem
rendelenmiş hindistancevizi
Karamelize etmek için:
2 adet mandalina
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı antepfıstığı içi
Ananas ve mandalina suları ile suyu orta boy bir tencereye aktarın
Tozşeker ve nişastayı ekleyip karıştırın
Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak
pişirin
Ocaktan alın
File bademi ekleyip karıştırın ve servis kaselerine paylaştırın
Buzdolabına aktarıp 2 saat bekletin
Mandalina karameli için mandalinaları soyup temizleyin
Geniş bir tavaya şekeri aktarın
Eriyince dilimlenmiş mandalinaları ilave edin
Tavayı sallamak suretiyle karıştırıp fıstıkları ekleyin
5 dakika pişirip suyu ilave edin
Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın
Ilınınca soğuyan tatlıların üzerine paylaştırın
İsteğe göre hindistancevizi
ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul