Konu
:
Haşhaşlı Şebit Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Şebit Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Şebit Tatlısı Tarifi Yapılışı
Şebit Tatlısı - Haşhaşlı Tatlı Tarifi - Haşhaşlı Şebit Tatlısı Yapılışı
Malzemeler:
4–5 adet şepit (yufka)
1 bardak çekilmiş haşhaş
1 kg
şeker
1 litre su
Yarım limon
Yağ
Yapılışı:
Önceden pişirdiğimiz şepitlerimizin üzerine su sepileyerek ıslatırız
Böylece şepitler yumuşar
Şepit sofranın üzerine serilir
Haşhaşın üzerine bir miktar sıvı yağ konur
Yağlı haşhaş şepitin her tarafına yayılır ve rulo haline getirilir
Yağlı tepsiye kenardan başlayarak dizilir
Şepitlerin hepsi bu şekilde dizildikten sonra tepsinin üstü de yağlı haşhaşla yağlanır
Bıçakla küçük küçük dilimler halinde kesilir
Fırında kızarana kadar pişiririz
Diğer taraftan tatlımızın şerbetini ocakta kaynatırız
Şepit tepsisi soğuduğunda şerbetini de soğuk döker, dinlenmeye bırakırız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul