Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Reçeli Tarifi Yapılışı



reçel tarifleri - bal kabağı reçeli tarifi



Malzeme:
1,5 kg balkabağı
1,5 kilo şeker
4,5 litre su
250 gr kireç
1 limon suyu

Yapılışı:
Kabağı yıkayıp kabuklarını soyun, doğrayın
250 gr kireçle 5 litre suyu karıştırıp su duruluncaya kadar bekleyin
Kireç suyuna koyup 4 saat bekletin
Kireç suyundan çıkarınca bol suyla yıkayın
Şekeri bir tencereye koyup üzerini
iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın
Kaynayan şuruba kabakları atıp pişirin
Reçel kıvamına gelince limon suyu koyup ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla