Konu
:
Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılış-Kayısılı İrmik Tatlısı
Malzemeleri
1 litre süt
8 çorba k
irmik
1 su b
toz şeker
1 çorba k
nişasta
1 kase kuru kayısı
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
2 su b
kayısı suyu
1 çorba k
nişasta
Yapılışı
İrmik tatlısı için sütü tencereye alın
Üzerine toz şeker, irmik, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırparak pişirin
Diğer tarafta daha önceden sıcak suda bekletilmiş kuru kayısıları küp doğrayın
En son kaynamaya başlayınca üzerine kayısıları da ilave edin
1-2 dk
beraber kaynattıktan sonra sıcakken direkt olarak istediğiniz bir kalıba ya da pasta çemberine dökün
Üzeri için kayısı suyunu ve nişastayı minik bir tencereye alarak çırparak pişirin
Pişen sosu ilk sıcaklığı çıkınca irmik tatlısının üzerine dökün
İlk sıcaklığı çıkınca krem şanti ile süsledikten sonra buzdolabına alarak birkaç saat bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul