Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı



Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılış-Kayısılı İrmik Tatlısı

Malzemeleri
1 litre süt
8 çorba kirmik
1 su btoz şeker
1 çorba knişasta
1 kase kuru kayısı
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
2 su bkayısı suyu
1 çorba knişasta

Yapılışı

İrmik tatlısı için sütü tencereye alın Üzerine toz şeker, irmik, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırparak pişirin Diğer tarafta daha önceden sıcak suda bekletilmiş kuru kayısıları küp doğrayın En son kaynamaya başlayınca üzerine kayısıları da ilave edin 1-2 dk beraber kaynattıktan sonra sıcakken direkt olarak istediğiniz bir kalıba ya da pasta çemberine dökünÜzeri için kayısı suyunu ve nişastayı minik bir tencereye alarak çırparak pişirin

Pişen sosu ilk sıcaklığı çıkınca irmik tatlısının üzerine dökünİlk sıcaklığı çıkınca krem şanti ile süsledikten sonra buzdolabına alarak birkaç saat bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla