Yalnız Mesajı Göster

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi - Etimekli Tavuk Göğsü Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi - Etimekli Tavuk Göğsü Yapılışı



Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi - Etimekli Tavuk Göğsü Yapılışı - Etimekli Tavuk Göğsü


Malzemeler
1 paket sade etimek
1 lt süt
175 g margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
3 küçük kahve fincanı un
1 paket vanilya



Sos İçin
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao



Yapılışı

1 Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurun

2 Yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin

3 Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyin

4 Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın

6 Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın çok yumuşak olur) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin

7 Sosu hazırlayın Bunun için su ve toz şekeri kaynatın Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin 2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin

8 Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz




Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla