Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Çikolata Katları Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Çikolata Katları Tarifi Yapılışı



Böğürtlenli Çikolata Katları Tarifi
Böğürtlenli Çikolata Katları Yapılışı
Böğürtlenli Çikolata Katları Mazlemeleri



Böğürtlenli Çikolata Katları

Malzemeler

· 8 parça milföy hamuru

· 1 poşet krem şanti

· 1 çay bardağı süt

· 3 çorba kaşığı labne

· 3 çorba kaşığı pudra şekeri

· 1 kase böğürtlen

* 12 adet bitter madlen çikolata

Böğürtlenli Çikolata Katları Tarifi

Tepsi yağlanır 8 adet milföy hamürü tepsiye dizilir Çok şişmesini önlemek için hamurlar çatalla delinir fırına gönderilir Bu sırada çikolata benmari usülüyle eritilir

Pişmiş çıtır çıtır olmuş milföyler fırından alınarak üzerine çikolata sürülür Bir süre buzdolabında bekletilir Bu arada
krem şanti ve labne karıştırılır Dolaptan çikolatalı milföyler alınarak üzerine şanti ve labne karışımı şanti torbasıyla sıkılır

Milföyler 2'şer 2'şer üst üste konulurak 4 tane elde edilir Her birinin üzerine böğürtlen ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla