Yalnız Mesajı Göster

Pudingli Meyve Püreli Fincan Çikokap Tarifi-Meyve Püreli Fincan Çikokap Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pudingli Meyve Püreli Fincan Çikokap Tarifi-Meyve Püreli Fincan Çikokap Yapılışı



Pudingli Meyve Püreli Fincan Çikokap Tarifi - Pudingli Meyve Püreli Fincan Çikokap Yapılışı - Pudingli Meyve Püreli Fincan Çikokap


Pudingli Meyve Püreli Fincan Çikokap (8 kişilik)

Puding için malzeme: 3 dklik>kahve fincanı un, 3 kahve fincanı şeker, 1 kg süt, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı
Meyve püresi için: 500 gr frambuaz, 2 çorba kaşığı pudra şekeri


Yapılışı
Tüm malzemeler orta ateşte muhallebi kıvamına gelen kadar karıştırılır Ocaktan aldıkta sonra mikserle 10 dk kadar çırpılır ve içerisine 1 çorba kaşığı tereyağ eklenir Karışım soğuduktan sonra 1 parmak boşluk kalacak şekilde fincan çikokapların içine dökülür Meyve püresi için, franbuaz pudra şekerleriyle orta ateşte meyveler yumuşayana kadar pişirilir Soğumaya bırakılır İçlerinde puding bulunan fincanlar Çikokap'ların içlerine dökülür İsteğe bağlı olarak krema, damla çikolata ile süslenir



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla