Yalnız Mesajı Göster

Kayıkta Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayıkta Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı



Kayıkta Kabak Tatlısı Tarifi - Kayıkta Kabak Tatlısı Yapılışı - Kayıkta Kabak Tatlısı Malzemeleri



malzemeleri

1 su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudraşeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

İç malzeme için

2 dilim balkabağı
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı su

Yumurta akı ve yoğurdu çukur bir kapta mikserle çırpın Un, kabartma tozu ve pudraşekerini ilave edip yoğurun

Kayık şekilli küçük tart kalıplarını yağlayın Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp kalıpla kesin ve hamuru kalıbın içine yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Soğumaya bırakın

Balkabağını kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tencereye alıp üzerine şeker serpin ve suyu ilave edin Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın

Pişen kabakları kayık şekilli tartların içine dekoratif şekilde yerleştirerek paylaştırın Üzerlerine ceviz serpin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla