Yalnız Mesajı Göster

Kome Nasıl Yapılır - Kome Terifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kome Nasıl Yapılır - Kome Terifi



Kome Nasıl Yapılır - Kome Yapılışı-Kome Tarifi

Malzemeler :
Taze dut, toz şeker, bal, süt, un, ceviziçi, fındık içi, fıstıkiçi


Yapılışı : Dutlar büyük bir kazan içerisinde kaynatılır Daha sonra posası süzülerek suyu çıkarılır ve herle elde edilir Cevizler ipe dizilir Ceviz yerine fındık içi de kullanılabilir


Ocak yakılarak kazana su konulur Başka bir kazana şıra da denilen su konulduktan sonra, daha önceden hazırlanan un, şıra ile karıştırılır Bu karışım bir tokaç yardımıyla yapılır Devamlı olarak karıştırılan bulamaca süt veya bal eklenerek karıştırılmaya devam edilir Bu karıştırma işlemine belli bir kıvama gelinceye kadar devam edilir


Köme herlesinin en iyi şekilde olması için bu karışımın dibine tutmaması gerekir Hazırlanan ipe dizilmiş cevizler herleye batırılır ve kurutulur bu işlem 3-4 defa tekrarlanır Herle içine batırılan Köme kurutularak hazır hale getirilir

Alıntı Yaparak Cevapla