Konu
:
Kadayıflı Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
kadayıflı tatlılar - kadayıflı muhallebili tatlı - kadayıf tatlısı tarifleri
KADAYIFI İÇİN MAKZEMELER :
250 gr tel kadayıf
3 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş findık
Önce kadayıflarımızı tepside kurutalım
Elimizi sürdüğümüzde kadayıflar tel şehriye kuruluğunda olması gerekiyor
Büyük bir tava veya tencerede margarini eritelim üzerine kadayıfı ilave edip kızarana kadar kavuralım
Kızarmaya yakın şekeride ilave edip 2-3 dakika karıştıralım
En son olarak 1 su bardağı iri çekilmiş fındığı ilave edip 2 dakika daha kavuralım sonra altını kapatalım
MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER :
Muhallebisi İçin
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 poşet krem şanti
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı
Sütü,şekeri,unu tencere koyalım mikserle karıştıralım topak olmasın diye daha sonra ocağın altını yakalım kaynayana kadar karıştıralım kaynamaya yakınken damla sakızını küçük parçalar halinde ilave edelim
Kaynadıktan 2-3 dakika sonra altını kapatalım
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 poşet krem şantiyi ilave edip 5 dakika çırpalım
Kavurduğumuz kadayıfların yarısını borcama koyalım
Üzerine bastırarak sıkıştıralım
Hazırladığımız muhallebiyi üzerine dökelim
Kalan kadayıfla üzerini kapatıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul