Yalnız Mesajı Göster

Yaban Mersini Marmelatı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaban Mersini Marmelatı Tarifi Yapılışı



marmelat tarifi - yaban mersini marmelatı nasıl yapılır

Malzemeler:

50 ml alan 3 kavanoz için
800 g yaban mersini,
5 hintcevizi çiçeği (macis),
250 ml elma suyu,
1200 g şeker,
pelteleşmesini sağlayan 225 ml sıvı jelatin,
1 paket limon tuzu

Yapılışı:

1 Meyveleri ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, bir çatalın yardımı ile ezin

2 Püreyi, elma suyu, macis ve şeker ile büyük bir tencereye koyun, devamlı karıştırarak kaynatın

3 2 dakika kaynatıktan sonra sıvı jelatini (şişeyi daha önce iyice çalkalayın) karıştırın, tekrar bir taşım kaynatın, limon tuzunu karıştırın

4 Marmeladın üstünde oluşan köpüğü alın, macisleri çıkartın Marmeladı kavanozlara doldurun Kavanozları kapatın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla