Yalnız Mesajı Göster

Ballı Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı



Ballı Milföy Tatlısı Tarifi - Ballı Milföy Tatlısının Yapılışı - Ballı Milföy Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler


Malzemeler:

1 8 adet milföy hamuru
2 iri taneli dövülmüş antep fıstığı
3 bal
4 damla çikolata
5 tarçın

Hazırlık

1 öncelikle milföy hamurları buzluktan çıkarılır ve oda sıcaklığında çözülmesi beklenirçok yumuşaması gerekmez şekil verecek kadar olmalı
2 antep fıstıkları iri taneli olacak şekilde dövülür
3 bal oda sıcaklığında olmalıdır
4 bir çay bardağı kadar sadece üstünü süslemek için damla çikolata yeter
5 göz kararı bal ve fıstık karşımına katılacak kadar tarçın
6 fırın 175 derecede önceden ısıtılır

Hazırlanışı

1 milföy hamurları yumuşadıktan sonra 4 milföy üst üste konulur tabiki her katın arasına biraz tarçın ve balla karıştırılmış düvülmüş fıstık sürülürardından bu 4 katlı milföyler bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir bu şeritler yan şekilde kullanılacakyani baktığımızda 4 kat tatlının yüzeyi olacakbu parçaları ister yanyana istersek artı + şekli oluşturacak şekilde üst üste koyabiliriz en son bu ballı fıstıklı milföylerin üstünde biraz bal gezdirilir kurumaması için artan fıstık ve ve damla çikolata ile süslenir önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar pişirilirılık servis yapılmalıdır
2 dondurma ile servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla