Konu
:
Ballı Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
Ballı Milföy Tatlısı Tarifi - Ballı Milföy Tatlısının Yapılışı - Ballı Milföy Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Malzemeler:
1
8 adet milföy hamuru
2
iri taneli dövülmüş antep fıstığı
3
bal
4
damla çikolata
5
tarçın
Hazırlık
1
öncelikle milföy hamurları buzluktan çıkarılır ve oda sıcaklığında çözülmesi beklenir
çok yumuşaması gerekmez şekil verecek kadar olmalı
2
antep fıstıkları iri taneli olacak şekilde dövülür
3
bal oda sıcaklığında olmalıdır
4
bir çay bardağı kadar sadece üstünü süslemek için damla çikolata yeter
5
göz kararı bal ve fıstık karşımına katılacak kadar tarçın
6
fırın 175 derecede önceden ısıtılır
Hazırlanışı
1
milföy hamurları yumuşadıktan sonra 4 milföy üst üste konulur tabiki her katın arasına biraz tarçın ve balla karıştırılmış düvülmüş fıstık sürülür
ardından bu 4 katlı milföyler bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir
bu şeritler yan şekilde kullanılacak
yani baktığımızda 4 kat tatlının yüzeyi olacak
bu parçaları ister yanyana istersek artı + şekli oluşturacak şekilde üst üste koyabiliriz
en son bu ballı fıstıklı milföylerin üstünde biraz bal gezdirilir kurumaması için
artan fıstık ve ve damla çikolata ile süslenir
önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar pişirilir
ılık servis yapılmalıdır
2
dondurma ile servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul