Konu
:
Badem Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Badem Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Tatlısı Tarifi Yapılışı
Badem Tatlısı Tarifi - Badem Tatlısı Yapılışı - Badem Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler:
* 6 yumurta
* 2 çorba kaşığı toz seker
* 100 gr margarin
* 2 çorba kaşığı un
* 50 gr kabuksuz badem
* 100 gr çekilmiş badem
* 1 kilo şekerden yapilmiş şurup
Surubun malzemesi
* 1 kg toz şeker
* 3 bardak su
Badem Tatlısının Yapılış Şekli:
Tatlının hazırlanışı:Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alalım ve şekeri de ilave edelim
Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın
Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarini ekleyelim
Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar beyazı gibi haline getirin
Karışıma katarak kevgirle karıştırın
Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin
Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarim saat arasında pişirip fırından çıkarın
Üzerine soğuk şurup döküp
Servis edelim şimdide Şurubun Nasıl Hazırlanacağına Gelecek Olursak
Surubun hazirlanisi:şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın
Köpüğünü alın, limon suyunu katın
Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın
Sonra Soğuk Bir Şekilde Tatlımız Servise Hazırdır Afiyet Olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul