Konu
:
Susamlı Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Susamlı Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susamlı Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı
Susamlı Halka Tatlısı Tarifi - Susamlı Halka Tatlısı Nasıl Yapılır - Susamlı Halka Tatlısının Yapılışı
Malzemeler
3 su bardağı un
2 adet yumurta
50 gram oda sıcaklığında margarin
20 gram yaş maya
1 çay bardağı pudraşekeri
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar su
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı susam
Yarım çay bardağı fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı su
6 su bardağı tozşeker
1 adet portakalın suyu
Yapılışı
Hamur için unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın
Ortasına yumurta, margarin, yaş maya, pudraşekeri, rendelenmiş portakal kabuğu, sıvıyağ, irmik ve kabartma tozu koyun
Un hariç diğer malzemeyi karıştırın
Kenarlardaki unu ortaya alın ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurdan iri fındık büyüklüğünde parçalar koparın
Avuçlarınızın arasında inceltin ve iki ucunu birleştirip halka şekli verin
Hamur bitene kadar işleme devam edin
Halkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin
Ortalarına bütün fındık koyun ve kabarması için oda sıcaklığında 20 dakika bekletin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Şerbeti için su, tozşeker ve portakal suyunu bir tencereye alıp kaynatın
Ocaktan alıp, sıcak tatlının üzerine gezdirin
Tepsinin üzerini kapatıp, şerbetini çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul