Konu
:
Güllaçlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Güllaçlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllaçlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
Güllaçlı Muhallebi Tarifi - Güllaçlı Muhallebi Yapılışı - Güllaçlı Muhallebi Nasıl Yapılır - Güllaçlı Muhallebi Malzemeleri
4 adet güllaç yaprağı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Önce güllaç için süt ve şeker kaynatmadan ısıtılır
Güllaç yaprakları ortadan ikiye bölünür, sütlü karışıma batırılır
Uygun büyüklükte 4 kaseye sarkıtarark üst üste konur
Muhallebi malzemesi tencereye konur, ateşe yerleştirmeden iyice karıştırılır
Sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir
İçinde güllaç bulunan kaselere paylaştırılır
Kenarlardan sarkan güllaçlar yukarı toplanır
Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra süslenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul