Konu
:
Fincan Kadayıfı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fincan Kadayıfı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fincan Kadayıfı Tarifi Yapılışı
Fincanda Kadayıf tarifi - fincan kadayıf tatlısı nasıl yapılır - kadayıf tarifleri
Malzemeler
500 gr kadayıf
120 gr tereyağı
150 gr dövülmüş ceviz
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
İlk önce şerbeti yapmaya başlıyalım ki tatlımız pişene kadar şerbetimiz soğusun
Daha sonra kadayıfları tel tel ayrılacak hale getirip sonra da eritilmiş ılık tereyağ ile her yeri yağlanacak şekilde karıştırın
Ben bu işlemi daha kolay olması için kadayıfları 1-2 saat önceden buzdolabına koyup dondurduktan sonra kırıyorum daha basit ayrılıyorlar
Bu şekli verebilmek için ben çok küçük olmayan orta büyüklükte bir fincan kullandım
Kadayıftan bir tutam alıp fincanın dibine yerleştirdim ve ortası çukur kalacak şekilde sıkıştırdım
Sonra ortasındaki çukura bolca ceviz koyarak bir tutam daha kadayıfla kapattım ve onu da sıkıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çevirdim
Hepsini bu şekilde dizdikten sonra, iyice kızarana kadar 160C de pişirdim
En son oalrakta şerbetimizi üzerine iyice yedirerek koyuyoruz
Ama şunu söylemekte fayda var eğer hepsini bir anda tüketmeyecekseniz, yiyebileceğiniz kadarını şerbetlemenizi tavsiye ederim çünkü daha kıtır ve lezzetli oluyor özelliklede ılıkken
Aradan zaman geçince şerbetini iyice çeken kadayıflar o çıtırlığını kaybediyorlar ama yinede size kalmış derim ben
Afiyet bal şeker olsun!
Alıntı (sedailemiskokulutarifler)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul