Konu
:
Gelibolu Lokumu Nasıl Yapılır - Gelibolu Lokumu Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Gelibolu Lokumu Nasıl Yapılır - Gelibolu Lokumu Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelibolu Lokumu Nasıl Yapılır - Gelibolu Lokumu Tarifi Yapılışı
Gelibolu Lokumu Nasıl Yapılır - Gelibolu Lokumu Tarifi
-
Gelibolu Lokumu Yapılışı-
Gelibolu Lokumu Malzemeleri
Kullanılacak Malzemeler
4 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi maya
2 adet orta boy sogan (ince kiyilmis)
1 tatli kasigi tuz
1,5kg ispanak (ince kiyilmis)
1 cay bardagi sut (ilik)
1 cay kasigi seker
4 su bardagi un
1 su bardagi su (ilik)
1 yumurta (uzerine)
Susam veya corek otu (suslemek icin)
Hazırlanma Şekli
Sut, tuz ve sekeri karistirip mayayi ilave edip eritin ve ilik bir yerde kabarincaya kadar 10 dakika bekletin
Unun ortasini havuz gibi acin, kabaran mayayi ve suyu katip yogurun
Hamurun uzerine kapak ve mutfak havlusuyla kapatip ilik bir yerde hamur iki kati oluncaya kadar dinlendirin
Isitilmis zeytinyaginda soganlari yumusayincaya kadar soteleyin, ispanaklari da katip 1-2 dakika karistirarak pisirin
Hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar koparip, elinizi yagladiktan sonra avucunuzun icinde acin
Ortasina hazirladiginiz harctan koyup, yuvarlak sekilde kapatin
Yaglanmis tepsiye birer parmak ara ile dizin
10 dakika dinlendirin
Uzerine yumurta surup arzuya gore susam veya corek otu serperek 170c firinda yaklasik 30 dakika pisirin
Ilik olarak servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul