Konu
:
Çikolatalı Krem Karamel Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Krem Karamel Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Krem Karamel Tarifi Yapılışı
çikolatalı krem karamel tarifi - çikolatalı krem karamel nasıl yapılır - krem karamel tarifi
malzemeleri
4 yumurtanın sarısı
60 gr toz şeker
315 ml süt
185 ml krema
150 gr bitter çikolata
Karamel için
185 gr toz şeker
185 ml su
Yapılışı:
Karamel için su ve şekeri bir tavaya alın
Orta ateşte eriyip kıvamı ve rengi koyulaşıncaya kadar pişirin
Krem karamel kalıplarının tabanlarına paylaştırın
Yumurtanın sarıları ve şekeri mikserle çırpın
Süt ve kremayı kısık ateşte ısıtın
Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın
Bir yandan karıştırmaya devam ederek azar azar yumurta sarılarını ilave edip çırpın
Karışımı krem karamel kalıplarına paylaştırın ve bir tepsiye dizin
Tepsiye kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin
160 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin
Kalıpları tepsiden çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin
Daha sonra buzdolabına alarak 1 gece bekletin
Tatlının kalıptan rahat çıkması için birkaç dakika sıcak suda bekletin ve ters çevirin
Çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul