Konu
:
Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi - Dilber Dudağı Tatlısı Yapılışı - Dilber Dudağı
Malzemeler
1 adet yumurta
1 tane yumurta sarısı
1,5 kahve fincanı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un
Açmak için:
buğday nişastası
İçi için:
Kıyılmış ceviz ve yumurta akı (ben fındık, tarçın ve şeker karışımı ve yumurta akı kattım)
Üstüne;100 gram margarin veya tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbet için olan malzemeyi bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Önce hamuru için olan sıvı malzemeleri katıp karıştırıyoruz,ununu ve tuzunu ilave edip yoğuruyoruz
Ele yapışmayan bir kıvamda olmalı
Bu yoğrulan hamuru 10 küçük bezeye ayırıyoruz
Her birini nişasta serperek küçük tatlı tabağı kadar açıyoruz
Her kata nişasta serpiyoruz
10katlı hamuru önce elimizle biraz açıp sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz
Onları su bardağı ağzıyla kesiyoruz
İçine ceviz ve yumurta akı karışımını veya benim yaptığım gibi fındık,tarçın,şeker ve yumurta akını koyup dudak şekli verip tepsiye diziyoruz
Bir tavada eritip kaynattığımız margarin veya tereyağını tatlının üstüne kaşık yardımıyla döküyoruz
170 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz
(30-35 dakika da pişti
)
Soğuk şerbeti ılık tatlıya döküyoruz
Not:Bu tatlı baklava gibi açması zor bir tatlı değil ilk kez yapanlar bile rahatlıkla yapabilir
Nişastalı tatlılar zor gibi geliyor ama değil üstelik çıtır çıtır ve hamurlaşmaması sebebiyle hamurlu tatlılara göre de tercih edilebilir
Nilüfer Üçbudak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul