Yalnız Mesajı Göster

Bohçada Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohçada Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı



bohçada elma tatlısı nasıl yapılır




Bohçada elma tatlısı malzemeleri
Hamuru için

250 gr yumuşatılmış tereyağı

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 çorba kaşığı süt

6 çorba kaşığı pudraşeker

35 su bardağı un

İç harcı için

3 elma

1 tatlı kaşığı tarçın

4 çorba kaşığı tozşeker

4’er çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kuru üzüm

Pişirmek için

1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

Bohçada elma tatlısı hazırlanışı

Elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edip tencerede 7 dakika pişirin
Karışıma ceviz, tarçın ve üzümü ilave edip 3 dakika daha pişirin
Hamur için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekilde açın
Soğuyan elmalı karışımı yuvarlaklara paylaştırın
Hamurlara bohça şekli verin Buzlukta 1 saat dondurun
Tencerede 25 dakika pişirin
Pişen bohçaları tencereden alıp pudra şeker serperek servis yapın
Bohçada elma tatlısı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla