Konu
:
Bohçada Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bohçada Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bohçada Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı
bohçada elma tatlısı nasıl yapılır
Bohçada elma tatlısı malzemeleri
Hamuru için
250 gr yumuşatılmış tereyağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı süt
6 çorba kaşığı pudraşeker
3
5 su bardağı un
İç harcı için
3 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tozşeker
4’er çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kuru üzüm
Pişirmek için
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Bohçada elma tatlısı hazırlanışı
Elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edip tencerede 7 dakika pişirin
Karışıma ceviz, tarçın ve üzümü ilave edip 3 dakika daha pişirin
Hamur için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekilde açın
Soğuyan elmalı karışımı yuvarlaklara paylaştırın
Hamurlara bohça şekli verin
Buzlukta 1 saat dondurun
Tencerede 25 dakika pişirin
Pişen bohçaları tencereden alıp pudra şeker serperek servis yapın
Bohçada elma tatlısı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul