Yalnız Mesajı Göster

Katmer Tatlısı Resimli, Tarifi, Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katmer Tatlısı Resimli, Tarifi, Yapılışı





Malzemeler:
Hamuru:

•1 yumurta
•3,5 su bardağı un
•1 su bardağı ılık su
•150gr tereyağı
Kızartmak için:

•750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti:

•4 su bardağı şeker
•4,5 su bardağı su
•yarım limon
Hazırlanması:

1Şerbeti için şekerle suyu kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun
2Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın Altı parçaya ayırın Her birini 15cm çapında açın 100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin Rulo şeklinde sarın 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın
3Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla