Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Paluze Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Paluze Tarifi Yapılışı



soğuk tatlılar - limonlu muhallebili tatlı




Limonlu paluze malzemeleri


5 su bardağı su


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı buğday nişastası


1 limonun suyu


1 çorba kaşığı file badem


Süslemek için:


1 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata

Taze nane yaprakları

Böğürtlen

Limonlu paluze hazırlanışı

Limonlu paluze : Nişastayı 1 bardak su ve limon suyu ile inceltin Kalan suyu bir tencerede kaynatın Nişastalı suyu tencereye karıştırarak azar azar ilave edin Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin Ocaktan alıp file bademi ekleyin Ilınmaya bırakın


Paliuzeyi servis kaselerine paylaştırın Soğuyunca dilerseniz böğürtlen, taze nane yaprakları ve rendelenmiş beyaz çikolata ile servis yapın

Afiyet olsun

Limonlu paluze artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla