Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Güllaç Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Güllaç Tarifi Yapılışı



Portakallı Güllaç Tarifi - Portakallı Güllaç Yapılışı - Portakallı Güllaç Nasıl Yapılır - Portakallı Güllaç Pişirme Süresi



Malzeme:
2 su bardağı süt
75 gr toz şeker
2 adet portakal
5 adet güllaç yaprağı
10 gr vişne reçeli
çikolata
antep fıstığı

Portakalların suyunu sıkın Süt ve tozşekeri sos tenceresinde kaynatın Ocaktan alıp portakal suyu ile tatlandırın Güllaç yapraklarını sütlü ve portakallı karışıma sıcakken batırıp bir tepsiye üst üste yayın Artan sütlü karışımı da üzerlerine döküp suyunu iyice çekmesi için dinlendirin Hazırladığınız portakallı güllacı buzdolabına aktarın En az yarım saat kadar soğutun Yuvarlak keskin bir kalıpla çıkartıp servis tabağına aktarın Antepfıstığı içi, vişne reçeli ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla