Konu
:
Baklava Tarifi Yapılışı - Baklava Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Baklava Tarifi Yapılışı - Baklava Nasıl Yapılır
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklava Tarifi Yapılışı - Baklava Nasıl Yapılır
baklava yapımı
ev usulü baklava nasıl yapılır
baklava yapılışı tarifi
Malzemeler
* 2 adet yumurta
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Yarım çay bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* Alabildiği kadar un
İç harcı için
* 1 çorba kasesi ceviz içi
* 200 gram margarin veya tereyağı
* 1 paket mısır veya buğday nişastası
Şerbeti için
* 7 su bardağı toz şeker
* 6 su bardağı su
* Yarım limon suyu
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz
Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz
Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz
Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz
Herpsini birer birer yuvarlıyoruz
Tezgaha nişasta serpiyoruz
Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz
Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz
Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz
Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz
Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz
Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz
170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz
Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz
Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz
Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul