Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Lokma Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Lokma Tarifi Yapılışı



Tarçınlı Lokma Tarifi - Tarçınlı Lokma Yapılışı - Tarçınlı Lokma Nasıl Yapılır - Tarçınlı Lokma Malzemeleri



MALZEMELER
Yarım paket yaş maya
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı tuz
2,5 Su bardağı un
2 Adet karanfil
Su
Şerbeti için:
3 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
Dörtte bir limon

HAZIRLANIŞI
Karanfili havanda dövüp toz haline getiriyoruz Karıştırma kabına unu döküyoruz Ortasını açıyoruz Mayayı biraz su ile eritip azıcık unla bulamaç yapıp kenarlardaki unu bulamacın üzerine kapatıyoruz Ilık ortamda mayalandırıyoruz Bir bardakta su ve tuzu eritip yumurta kırıp hamura ilave ediyoruz
Kek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz Alttan üste doğru hızlı hızlı karıştırıyoruz Üzerine örtü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz Bir tavaya bolca sıvıyağ koyuyoruz Mayalanmış hamurumuzu avucumuza alıp sıkarak çıkan top şeklindeki hamuru, sıvıyağa batırılmış tatlı kaşığıyla alıp, sıcak yağa döküyoruz Karıştırarak kızartıyoruz Buradan hazırlanmış ve soğumuş şerbete atıp karıştırıyoruz Şerbetini içine çektikten sonra, servis tabağına alıyoruz Üzerine toz tarçın, hindistancevizi, yeşil fıstık serpip servis yapabilirsiniz
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI
Bir tencereye şekeri, suyu, limonu koyup 10 dakika kaynatıyoruz Kıvamlı bir şerbet olması gerekiyor

Alıntı Yaparak Cevapla