Konu
:
Cevizli Kolay Baklava Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kolay Baklava Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kolay Baklava Tarifi Yapılışı
şerbetli tatlı tarifleri - bayram tatlıları - pratik baklava yapılışı
Cevizli kolay baklava malzemeleri
Hamur için
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
8 su bardağı un
Hamuru açmak için
1 su bardağı nişasta
Üzeri için
250 gr tereyağı
İç harcı için
3 su bardağı ince kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
Şerbet için
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Cevizli kolay baklava hazırlanışı
Cevizli kolay baklava:
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp
şeker eriyinceye kadar karıştırın
şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamur için, yoğurt, su, sıvıyağ,
karbonat ve yumurtaları hamur yoğurma
kabına alıp karıştırın
Unu azar azar ekleyip yoğurun
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde
7-8 dakika daha yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin
Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Çekilmiş ceviz ve tozşekeri bir kaba alıp karıştırın
Hamuru 30 bezeye ayırın
10 bezeyi üzerlerine nişasta
serperek oklava ile tek tek pasta
tabağı büyüklüğünde açın
Açtığınız hamurların üzerlerine nişasta
serperek üst üste yerleştirin
Hepsini birden oklava ile açarak
yağlanmış tepsiye yayın
Üzerine cevizli karışımın yarısını serpiştirin
10 bezeyi tekrar aynı şekilde açıp
cevizlerin üzerine yayın
Kalan cevizli harcı serpiştirin
Kalan 10 bezeyi aynı şekilde açıp en üste serin
Hamuru dilimleyerek kesin
Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp
hamurun üzerine gezdirerek dökün
180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine
soğuk şerbetin yarısını gezdirerek dökün
20 dakika bekleyin
Kalan şerbeti döküp
1 saat beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul