Konu
:
Kırmızı Erikli Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Erikli Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Erikli Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kırmızı Erikli Milföy Tatlısı Tarifi - Kırmızı Erikli MilföyTalısının Yapılışı - Milföylü Tatlılar
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
8-10 adet kırmızı erik
4-5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Yapılışı
Erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılıp dilimlenir
Toz şekerle birlikte tencereye alınıp karamelize oluncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır
Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakılır
Ortada 2 parmak kadar kesilmemiş hamur bırakılarak karşılıklı iki kenarı bıçakla eşit aralıklı şeritler halinde kesilir
En uçtaki şeritler karşılıklı olarak tutulup ortada birleştirilir ve kayık şekli verilir
Ortasına hazırlanan iç malzeme paylaştırılır
Kalan şeritler karşılıklı olarak örgü şeklinde iç malzemenin üzerine kapatılır
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Ilık hale gelince pudra şekeri serpilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul