Konu
:
Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı
Ekmek Kadayıfı Tarifi - Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır - Ekmek Kadayıfı Malzemeleri
Ekmek kadayıfı malzemeleri
* 1 adet ekmek kadayıfı
* 2 bardak su
* 600 gram toz şeker
Ekmek Kadayıfı tarifi
Ekmek kadayıfını yuvarlak bir tepsiye koyarak, hafif ateşte biraz su ile pişirin
Kadayıf bu sırada hem yumuşar hem de gittikçe genişler
Parmak ile üzerine basıldığı zaman yumuşamış olduğunu görünce ateşten indirerek suyunu süzün
Temiz bir bez üzerine koyarak her tarafını bezle sarın ve üzerine hafif bastırarak fazla sularını alın
Bu defa tekrar tepsiye koyarak üzerine yarım kilo su ve 600 gram şeker ile yapılmış şurubu kadayıfın üzerine bir kepçe ile yavaş yavaş dökün ve hafif ateşte kaynatın
Şurup kaynadıkça kadayıf da kıvama gelmiş olur
O zaman kadayıfı tabağa alın
Soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul