Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi Yapılışı



Dondurmalı Halley Tatlısı tarifi - halleyli tatlılar - Dondurmalı Halley Tatlısı nasıl yapılır


Malzemeler

6 adet Halley, 4 adet milföy hamuru, 8 top vanilyalı dondurma, 1 adet portakal, 5-6 adet çilek, 3-4 çorba kaşığı hazır çikolata sosu




Yapılışı

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve elinizle genişletin 6 adet silikon muffin kalıbının dışını yağlı kağıtla sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın

Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra içine birer top vanilyalı dondurma koyun Üzerine küp şeklinde doğranmış Halley yerleştirin

Portakalı 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın Çilekleri de küp şeklinde doğrayıp, serpiştirin Halley’in üzerine koyun En üste tekrar 1 top dondurma yerleştirin ve çikolata sos gezdirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla