Konu
:
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi Yapılışı
Dondurmalı Halley Tatlısı tarifi - halleyli tatlılar - Dondurmalı Halley Tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler
6 adet Halley, 4 adet milföy hamuru, 8 top vanilyalı dondurma, 1 adet portakal, 5-6 adet çilek, 3-4 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Yapılışı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve elinizle genişletin
6 adet silikon muffin kalıbının dışını yağlı kağıtla sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın
Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin
Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin
Soğuduktan sonra içine birer top vanilyalı dondurma koyun
Üzerine küp şeklinde doğranmış Halley yerleştirin
Portakalı 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın
Çilekleri de küp şeklinde doğrayıp, serpiştirin
Halley’in üzerine koyun
En üste tekrar 1 top dondurma yerleştirin ve çikolata sos gezdirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul