Konu
:
Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı
Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlı Tarifi - Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlının Yapılışı
Malzemeler
12 adet milföy
1 litre süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
Bir kaç adet damla sakızı
2 çay bardağı toz şeker
15 gram margarin
Hazırlanışı
Süt, un, pirinç unu ve toz şekeri orta boy bir tencereye aktarıp önce iyice çırpın
Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin
Havanda ezilmiş damla sakızı ile margarini ilave edin
Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın
Mikserle çırpıp soğumaya bırakın
Milföy hamurlarını fırın tepsisine yan yana dizin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alın, hafif ılınınca her yaprağını enine ( milföyler fırında kızarınca katmanları kolayca ayrılacaktır ) ikiye ayırın
Servis tabağına alıp üzerine muhallebiden yayın ve kalan yarısını üzerine yerleştirin
Bir kat daha hazırladıktan sonra üzerine pudra şeker serpip ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul