Konu
:
Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi Yapılışı
Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi - Cevizli Güllaç Sermesi Yapılışı - Cevizli Güllaç Sermesi Nasıl Yapılır - Cevizli Güllaç Sermesi Malzemeleri
MALZEMELER
12 yaprak güllaç
2,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için ;
2 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı hindistancevizi tozu
2 yemek kaşığı nar tanesi
Hazırlanışı:
Önce tozşekerle birlikte sütü ısıtın
İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın
Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı
Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz
Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın
Her yaprağa aynı işlemi uygulayın
Kalan sütü de tepsiye ekleyin
Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın
Nar taneleri ve hindistancevizi tozuyla süslemek de tercihe göredir
Not: Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın
Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın
Artan tatlıyı buzdolabında saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul