Konu
:
Sakızlı Ve Muhallebili Güllaç Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Ve Muhallebili Güllaç Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Ve Muhallebili Güllaç Tarifi Yapılışı
Sakızlı ve Muhallebili Güllaç Tarifi - Sakızlı ve Muhallebili Güllaç Yapılışı - Sakızlı ve Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır - Sakızlı Güllaç Malzemeleri
Gerekli malzeme:
Yarım paket güllaç
3 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı tanelenmiş nar
Sakızlı muhallebi için:
1-2 damla sakızı
3,5 su bardağı sut
yarım su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
Süsleme için:
1 çay bardağı orman meyveleri
Damla sakızını havanda ezin
Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin
Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın
Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin
Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin
Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın
Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın
Mikserle 10 dakika çırpın
Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın
Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın
Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın
Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın
Muhallebiyi kaselere paylaştırın
Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın
Buzdolabında 2 saat bekletip orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul