Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı



Patlıcan Reçeli Tarifi - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır - Patlıcan Reçeli Malzemeleri




Malzemeler:

1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan
8 bardak şeker
3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
10-15 kadar karanfil
Nohut kadar şap
Yapılışı:

Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır
Soyulanlar hemen suya atılır
Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır
Suyu iyice süzülür
Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür
Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur
Kaynatılır ve köpükleri alınır
İçerisine patlıcanlar atılır
Kaynamaya bırakılır
Sonra nohut kadar şap atılır
Yine kaynatmaya devam edilir
Bir tabak üzerine damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir
Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir
Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanfiller saplanır
Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar
Kavanozlara doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla