Yalnız Mesajı Göster

Frambuaz Marmeladı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuaz Marmeladı Tarifi Yapılışı



Frambuaz marmeladı yapılışı
Frambuaz marmeladı tarifi
Frambuaz marmeladı

Malzemeler:
500 gram dondurulmuş frambuaz
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal likörü
1 paket portakal şekerlemesi
500 gram jöleli şeker
Hazırlanışı:
Frambuazları çözülmesi için bekletin Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin Hazırladığınız püreyi portakal şekerlemesi ve jöleli şeker ile iyice karıştırın Daha sonra karışımı 30 dakika boyunca mikser ile mikserin en yüksek devrinde çırpın Hazırlamış olduğunuz frambuaz marmeladını hemen temiz kavanozlara doldurun Kapaklarını sıkıca kapatın

Not: Soğuk olarak hazırlayacağınız reçel veya marmeladları hemen kullanabileceğiniz gibi, dilerseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz Böylece uzun süre kullanma şansına sahip olabilirsiniz Soğuk reçelin sırrı Kaynatmadan hazırlayacağınız bu marmeladta kullanacağınız bütün kap ve gereçlerin tamamiyle yağdan arındırılmış olmaları gerekir Aksi halde marmelad katılaşmaz



Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla