Konu
:
Frambuaz Marmeladı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Frambuaz Marmeladı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuaz Marmeladı Tarifi Yapılışı
Frambuaz marmeladı yapılışı
Frambuaz marmeladı tarifi
Frambuaz marmeladı
Malzemeler:
500 gram dondurulmuş frambuaz
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal likörü
1 paket portakal şekerlemesi
500 gram jöleli şeker
Hazırlanışı:
Frambuazları çözülmesi için bekletin
Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin
Hazırladığınız püreyi portakal şekerlemesi ve jöleli şeker ile iyice karıştırın
Daha sonra karışımı 30 dakika boyunca mikser ile mikserin en yüksek devrinde çırpın
Hazırlamış olduğunuz frambuaz marmeladını hemen temiz kavanozlara doldurun
Kapaklarını sıkıca kapatın
Not:
Soğuk olarak hazırlayacağınız reçel veya marmeladları hemen kullanabileceğiniz gibi, dilerseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz
Böylece uzun süre kullanma şansına sahip olabilirsiniz
Soğuk reçelin sırrı Kaynatmadan hazırlayacağınız bu marmeladta kullanacağınız bütün kap ve gereçlerin tamamiyle yağdan arındırılmış olmaları gerekir
Aksi halde marmelad katılaşmaz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul