Konu
:
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Kayısı Reçeli Malzemeleri
Kuru Kayısı Reçeli
Malzemeler
* 600 gr Kuru Kayısı
* 12 su bardağı ılık Su
* 6+ 1/4 su bardağı Şeker
* 3 su bardağı Su
* 2 çorba kaşığı Limon Suyu
*
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Kuru kayısıları bir tencereye aktarın
Üzerine ılık suyu ekleyin
1 gün bu şekilde bekletin
Kayısıların suyunu süzdükten sonra kuru kayısıları bir tabağa alın
Tencereye şekeri ve suyu aktarın
Orta ısılı ateş üzerinde şeker eriyene dek kaynatın
Kaynatmayı 5 dakika kadar, şekerli su şurup kıvamına gelene kadar sürdürün
Suyunu süzdüğünüz kuru kayısıları ekleyin
Kayısılar su salacağından, şurup sulanıp da tekrar koyu-laşarak, kıvama gelinceye kadar kaynamaya bırakın
Şurup kıvamına gelince 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın
İyice soğuduktan sonra reçeli kavanozlara doldurun
Not: Şurubun kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan bir kaşık ucu ile alarak bir tabağa sıra ile birkaç damla damlatın
En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duracak olursa, reçel kıvama gelmiş demektir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul