08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ay Tatlısı Tarifi Yapılışı
Ay Tatlısı Tarifi - Ay Tatlısı Nasıl Yapılır - Ay Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler:
* Hamur malzemesi :
* 500 gr Un,
* 15 gr Tuz,
* 1/2 limonsuyu,
* 250cl su,
* 1 ad Yumurta,
* 350gr margarin
* İç Malzeme :
* 1 kg haşlanmış havuç,
* 250 gr Tozşeker,
* 200 gr Pudra şekeri,
* 1 ad Yumurta
* Şurubu :
* 1250 gr Tozşeker,
* 1 litre su,
* Yarım limon
Hazırlanışı:
* Şurubun Hazırlanması:
* 1250 gr toz şeker, 1/2 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın
* Hamurun yapılışı:
* Unu havuz şeklinde yapın, margarin hariç diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin
* Üzerine nemli bez koyun, 20 dk dinlendirin
* Merdane ile hamur açın, margarini içine koyarak hamuru kapatın,
* Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru açın (bu işlemi iki defa yapın )
* İçinin hazırlanması :
* Havuçları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın
* Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında açın, üzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın
* 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk pişirin,
* Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin
* Afiyet olsun
|
|
|