Konu
:
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi - Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır - Vişneli Ekmek Kadayıfı Malzemeleri
Vişneli Ekmek Kadayıfı
1 adet ekmek kadayıfı
Şerbet için:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1,5 su bardağı vişne suyu
Yarım limon suyu
Üzeri için:
Vişne taneleri
Önce şerbet malzemesi bir tencereye konur ve kaynatılır
Koyu bir şerbet olması gerekir
Ekmek kadayıfı geniş bir tepsiye konur, üzerine geçecek kadar kaynar su dökülür
5 dakika sonra sudan alınır
Suyu süzülünce iki kat olan ekmek kadayıfı üçgen şekilde kesilir ve bir tepsiye tek kat olarak yerleştirlir
Üzerine ılık şerbet gezdilir
Soğuyunca vişne taneleriyle süsleyerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul