Konu
:
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı
Karpuz Reçeli Tarifi - Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Karpuz Kabuğu Reçeli Malzemeleri
Karpuz Kabuğu Reçeli
Malzemeler
1 kg
kadar kalın karpuz kabuğu
1,5 kg
tozşeker
1 limon suyu
Hazırlanışı
Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını üçgen şekillerde doğrayıp haşlayınız
Daha sonra karpuz kabuklarını kireç suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız
1,5 kg
tozşekeri bir tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız
Haşladığınız karpuz kabuklarını içine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatınız
Tencereyi indirmenize yakın, 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız
Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız
Serin bir yerde muhafaza ediniz
Gerektiği zaman servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul